Jubileumstur til New York

I forbindelse med vårt 50 års jubileum arrangerte vi en tur til New York - byen hvor det hele startet for 50 år siden. Turen ble utsolgt til nyttår og lørdag 30 mars satte 40 forventningsfulle deltakere seg på flyet til New York ✈️ 

Dag 1

Vi er i full gang med OK Reiser sin Jubileumstur.  Alt gikk fint på turen fra Torp, Kjevik og Sola via Amsterdam og frem til New York.Vi ankom Edison Hotel like ved Times Square sent lørdag kveld. Etter en god natts søvn var gjengen søndag klare for å utforske byen. Vi startet med et besøk på Sjømannskirken der vi ble mottatt av prest og det norske miljøet her New York. Etter gudstjenesten ble det kirkekaffe med vafler, kaffe og annet deilig bakverk. Vi hadde med oss brunost og melkesjokolade til det gjestefrie vertskapet ? Vi spaserte til Sjømannskirken og fikk med oss Rockefeller Center, Radio Music Hall og andre severdigheter underveis. Resten av ettermiddagen har gjengen til fri disposisjon. Dagen avsluttes med Subway-tur til Brooklyn og pizza på den kjente Grimaldis Pizzeria ?

 

Dag 2

Jubileumsturen fortsetter her i New York. Søndag ettermiddag fikk gjengen noen timer til fri disposisjon før vi samlet oss for tur til Brooklyn. Vi tok da Subway fra hotellet like ved Times Square og over til pizzarestauranten Grimaldis i Brooklyn. For mange er Grimaldis-pizzaen muligens den beste i verden !! Det ble en herlig kveld og mange av deltakerne fikk erfare at «alt er større» i USA når de skulle bestille pizza. En medium pizza her er nok større enn man tror ? Etter at alle var gode å mette gikk vi samlet over Brooklyn Bridge. Da hadde det rukket å bli mørkt og vi fikk en flott opplevelse av å se Manhattan skyline lyse mot oss på veien over. Det var lett å kjenne igjen de mest kjente bygningene – Empire State Buliding, Chrysler-bygningen og Freedom Tower for å nevne noen. Vel tilbake på Times Square var det noen som «kastet inn håndkleet» etter en lang dag, mens andre fant seg en koselig plass å avslutte dag 2 i New York. Mandag er «fridag» siden mange i gjengen selv har planer for å besøker venner/familie og oppsøke steder i og rundt byen som de minner fra. Ryktene sier også ar butikkene på 5th Avenue og Macy’s på 33rd Street får besøk av nordmenn ?

Dag 3

Fridagen ble benyttet til shopping for flere av deltakerne. Like ved Herald Square ligger Macy. Et yndet shoppingmål for mange. Akkurat nå hadde de også den kjente blomsterutstillingen som bildene viser. I samme gate ligger også Empire State Building og Madison Square Garden der reiselederne fikk med seg basketkampen mellom New York Knicks og Chicago Red Bulls. Vi fikk også tid til et besøk på La Esquina – en meksikansk restaurant med legendestatus her i byen. Den ligger i Soho og her er det ofte lang kø for å få smakt de kjente tacoene. I skrivende stund gjør vi klar for dagens utflukt – Frihetsgudinnen, Ellis Island og 9/11 memorial. Været er strålende og gjengen gleder seg ?

Dag 4

Det ble en svært innholdsrik dag for gjengen her i New York. Vi startet med Subway-tur ned til Battery Park på sørspissen av Manhattan. Herfra ble det båttur ut til Frihetsgudinnen og videre til Ellis Island. For en opplevelse !! Noen rakk å komme seg helt opp til kronen på Frihetsgudinnen, mens andre holdt seg på bakkenivå og tok bilder. På Ellis Island fikk vi inntrykk av hvordan det var å komme som immigrant til USA tidlig på forrige århundre. Noen av oss var også så heldige at vi fant forfedre i arkivene på Ellis Island – for mange var det en spesiell opplevelse. Tilbake på fastlandet gikk turen videre til 9/11 Memorial Museum på Ground Zero. Dette er et sterkt besøk for mange. Bildene viser litt av de veldige inntrykkene man får. Vel tilbake på hotellet gjør vi oss nå klar for en avslutningsmiddag på Trattori Daniela – en koselig italiensk restaurant i Hells Kitchen. I morgen onsdag skal vi ha en guidet omvisning i Central Park før vi vender nesen hjem til gamlelandet ?

Dag 5

Gjengen i New York hadde en koselig siste kveld på Trattori Daniela. De fleste deltok på en fortreffelig 3-retters middag. I timene før bussturen til JFK på onsdag var det lagt opp til en guidet omvisning i Central Park. Her fikk vi sett og hørt om både Bow Bridge, Bethesda Terrace , Boathouse og ikke minst minnesmerke over John Lennon. Vel tilbake til Edison Hotel gikk bussturen videre til flyplass for hjemreise. Det har vært en fantastisk tur med mange flotte opplevelser og minner sammen med en super gjeng !!
Takk for turen til alle sammen ?