Nyttig for deg som skal på ditt første cruise

Når du skal på ditt første cruise er det naturlig og ha en del spørsmål. Man har ikke oversikt over gode tips og triks som rutinerte cruisere har rett og slett. Vi vil gjerne hjelpe og kartlegge noen tips og triks som kan være nyttig for deg som skal på ditt første cruise. Kanskje dette kan være til hjelp for å gjøre opplevelsen smidigere.

Mat

Helpensjon er alltid inkludert i prisen. Dette betyr at du finner en bufférestaurant og en á la carte-restaurant du kan bruke gratis, samt diverse snackbarer. Det er i utgangspunktet alltid tilgang til mat fra kl. 6 om morgenen til kl. 2 om natten. I cruiseprisen får du også vann, juice, te og kaffe fra automatene i bufférestauranten. Når du kjøper et cruise med Royal Caribbean, må du bestemme om du ønsker tidlig eller sen spisetid:

Tidlig spisetid: kl. 18.00
Sen middagstid: kl. 20.30

Kvaliteten på maten om bord på Royal Caribbean er svært høy. På noen av Royal Carribeans skip kan man velge My Time Dining, som betyr at man kan spise når man ønsker, men likevel innenfor restaurantenes åpningstid.

I tillegg er det også flere ulike betalingsrestauranter om bord på skipene (et måltid vanligvis koster fra 20 dollar per pers.).

 

 

Innredning

Royal Caribbeans skip er vanligvis svært lyse og innbydende. Interiøret er svært moderne og kvalitetsbevisst, og det er mange åpne områder som blant annet gir luft og god plass om bord på skipene. Samtidig har Royal Caribbean valgt å holde ved de klassiske elementene som er tradisjonelle for cruiseskip.

På Royal Caribbeans nyeste skip har man revolusjonert cruiseverden ved å kopiere Central Park og plassert mange kafeer sentralt i skipet. Det skaper et shoppingstrøk som også fungerer som et samlingspunkt på de nyeste skipene.

 

 

Underholdning og Aktiviteter

Royal Caribbean tilbyr et hav av innovative aktiviteter og underholdning. Der er noe for alle, og man kan fritt velge om man vil svømme i bassenget, utfordre seg selv eller andre med en av de mange sportsaktivitetene eller bare nyte været med en god bok på dekket.

Royal Caribbeans nyeste skip, Quantum of the Seas, er blant annet utstyrt med en forlystelse kalt North Star hvor man går inn i en glasskuppel som løftes ut over siden av skipet omtrent 100 meter over vannets overflate.

På kvelden kan du gå på teateret, prøve lykken i kasinoet eller danse hele natten i skipets diskotek.

 

 

Inkvartering

Alle lugarene på Royal Caribbeans skip er moderne innredet med fasiliteter som TV og hårføner. Når du velger en lugar med vindu, må du være oppmerksom på at det finnes lugarer med koøye og vanlige vinduer.

I tillegg bør du også være klar over at hvis du ønsker en lugar med havutsikt, fra vindu eller balkong, kan enkelte av lugarene ha det som kalles «obstructed view». Det betyr at deler av utsikten vil være blokkert av en livbåt.

 

 

Tilgjengelighet for funksjonshemmede og spesielle behov

Alle av Royals skip har lugarer for funksjonshemmede som har bredere dører uten dørterskel for å gi maksimal komfort. Samtidig er det flere heiser på alle dekk. Så du kan bevege deg fritt på hele skipet. Mange steder, som f.eks. i teateret, er det bestemte plasser reservert for funksjonshemmede.

Hvis du lider av f.eks. glutenallergi, ber vi deg informere kelneren i restauranten om dette den første dagen. Da vil de sørge for å ta hensyn til dette i alt som blir servert.

 

 

Typiske gjester

Royal Caribbean appellerer til alle eventyrlystne gjester med ethvert behov. Hvis barn, foreldre og besteforeldre reiser sammen, er det garantert av alle generasjoner vil føle seg underholdt. Deres store utvalg av aktiviteter tiltrekker likevel svært mange barnefamilier, men Royal Caribbeans skip er også særdeles velegnet for romantiske ferier eller den årlige venneturen.

 

 

Tips

 

Når du reiser med er Royal Caribbean, er tipset alltid inkludert i cruiseprisen.

 

 

Røyking

Røyking om bord på skipene er begrenset. Det likevel flere merkede områder hvor røyking er tillatt, som på den ene siden av pooldekket. Så dersom du ikke røyker, kan du lett unngå røyken.

 

 

Antrekk

Når du seiler med Royal Caribbean, må du huske å pakke klær til litt forksjellige anledninger. Om bord skipene deres er det tre forskjellige kleskoder:

 • Uformelt: Polo og jeans for menn og kjoler eller lange bukser for kvinner
 • Smart uformell: Blazer og slips for menn, kjole eller buksedrakt for kvinner
 • Formelt: Dress eller smoking for menn og cocktailkjoler for kvinner.

 

Merk at ovennevnte er kun antydende og derfor kun må sespå som inspirasjon.

 

 

Barneklubber

Det er flere forskjellige barneklubber om bord på Royal Caribbeans skip for barn og unge i alle aldre. På flere av selskapets skip har barn har muligheten til å møte de mest populære figurene fra Dreamworks, for eksempel Shrek, Kung Fu Panda og dyrene fra Madagaskar-filmene.

Du har også muligheten å få barnepass i din egen lugar mot en tidsbestemt avgift.

 

 

Sikkerhet

Rederiet tar sikkerhet meget alvorlig, og derfor er den helt i toppklasse. Skipene er utstyrt med flere toppmoderne livbåter, og på samme tid er det redningsvester i alle lugarer samt en nødbeholdning flere forskjellige steder på skipet. Alle ansatte om bord på skipene er dessuten opplært i sikkerhet, og når vi seiler fra de store havnene, vil det være en sikkerhetsøvelse før skipet seiler.

 

 

Hva bør være i kofferten?

Trikset er å ta med klær som kan brukes til flere anledninger og som kan kombineres på kryss og tvers. Med andre ord skal farger, mønstre og former kunne passe sammen. Det må være klær som kan danne de tre settene om dagen. I tillegg kan hvert enkelt stykke tøystykke kunne kles opp og ned. Det er selvfølgelig individuelt hva vi foretrekker å med og hvor lenge man skal være på tur.

Personlige stylist Dorthe Kleckers fra www.styletogo.dk har her laget en pakkeguide til et 7-dagers cruise:

Klær:

 • 2 underdeler: 1 kort og 1 lang som begge kan brukes til å gå i land i, ved bassenget og på kvelden. De kan kles opp og ned med forskjellige topper, jakker, cardigans og tilbehør. Man kan ev. bytte den ene underdelen med et par shorts.
 • 6 overdeler: En langermet skjorte, en kortermet skjorte eller topp, en litt stor t-skjorte, en ermeløs silkeaktig topp, to singleter/t-skjorter i forskjellige farger.
 • 2–3 kjoler: En fin kjole for gallaaftenen som kan kles ned med en cardigan og andre smykker til en av de andre kveldende. En lys sommerkjole, ev. en maxidress og/eller en topp som kan brukes med joggesko og sandaler på dagtid og pumps på kvelden.
 • 1 buksedrakt: Buksedrakten er genial da man kan lage mange forskjellige utseender med dette ene tøystykket.
 • 1–2 par bukser: Et par bukser å reise i og ev. noen lyse og luftige haremsaktige bukser. Begge skal kunnes snøres eller rulles opp slik at de kan fungere som capribukser.
 • 2 cardigans: Ev. 1 lang og 1 kort i hver sin farge.
 • 1–2 jakker: En blazer som kan brukes på over kjoler, underdeler og bukser. Ev. en tynn skinnjakke som kan brukes for alt og til å reise i.
 • 2 sett med badetøy: Det kan ev. være en bikini og en badedrakt, uansett hva man liker best.

 

Først må du reise til et annet reisemål for å komme på skipet, så sørg for å reise i klessettet som veier mest og tar mest plass, slik at det ikke tar opp plass i kofferten.

Tilbehør:

 • 3–4 par sko: Et par sandaler, et par joggesko, 2 par pumps (det ene paret kan utelates). Skoene kan være med på å kle ett sett opp eller ned.
 • 1–2 skjerf: Skjerf er gode til å gi en ekstra piff til et antrekk. De kan også brukes til å knytte rundt seg ved bassenget eller som et sjal på kvelden.
 • 2 vesker: I tillegg håndbagasje er det lurt å ta en lys og romslig veske som du kan ta med deg til svømmebassenget og gå i land med. Den må kunne pakkes helt sammen, slik at det ikke tar plass i kofferten. En clutch (konvoluttveske) til bruk på kvelden, ev. med avtakbar håndtak slik at den kan brukes som en liten skulderveske.
 • 1–2 belter: En tynt til både på buksene, underdelen og kjolen. Ev. også et bredt belte som kan sitte rundt livet eller hoften.
 • Smykker: 2 statement-halskjeder slik at du har noe å skifte ut, ett for gallaaftenen og ett til de andre kveldene. Ev. et par lange perlekjeder (det kan være glassperler, som på bildet) hvis gallakjolen din er lang.  En statement-ring kan også være fin sammen med den lange kjolen. Noen tynne kjeder med anheng som kan brukes både på dagtid og til kvelds. Øredobber – både stickers og noen som henger.

 

Du kan fint blande sølv og gull. Smykker trenger ikke å være dyre eller arvestykker. Du kan lett ha både flotte, vakre og elegante smykker som ikke koste skjorta.

Smykkene tilfører prikken over i-en og gir deg en personlig stil. Tilfører du et sett bestående av f.eks. en underdel, en t-skjorte og sandaler, et par fargerike hengende øredobber, flere tynne armbånd og et bredt belte på hoftene, har du en bohem-look. Skifter du ut øredobbene med noen fine stickers, en enkelt fint armbånd og et perlekjede eller et kort kjede med anheng og tar av beltet, så er utseendet plutselig mer klassisk.

 

Sminke og skjønnhetsprodukter:

La de tunge skjønnhetsproduktene dine bli hjemme og invester i stedet i noen små i reisestørrelse fra din lokale Matas eller kjøpe små reisebeholdere (for eksempel Tiger) som du kan fylle opp med dine egne produkter.

Ta med sminke slik at du kan lage en dagssminke, en lekker kveldssminke og en gallasminke, som gjerne kan være litt festligere enn normalt, f.ek. med kunstige øyevipper. Husk at kunstig belysning «spiser» en del av fargen på sminken, så kveldssminken bør være sterkere.

Husk at riktige farger på sminke og klær kan få øynene og huden til å skinne.

Som et utgangspunkt, er det lurt å ta med alt du trenger under ferieoppholdet (bortsett fra det på listen nedenfor) slik at du ikke bruker unødvendig tid på å lete etter ting du ikke finner i de forskjellige butikkene. Jeg brukte en gang hele ferien å lete etter et par hvite sandaler. Jeg visste akkurat hvordan de skulle se ut. Dessverre fantes de ikke i virkeligheten, og jeg fant dem aldri. Hele den tiden kunne jeg ha brukt på å slappe av. Det er mange butikker på skipet som du kan utforske og handle i, men bruk dem til å la deg overraske.

 

Hva skal ikke med i kofferten?

Håndklær, badekåper og hårføner kan man la ligge hjemme, de finner du på skipet. Strykejern trenger du heller ikke å ta med da man kan få klærne sine strøket om bord. Prisene for stryking du kan se her.

Ellers er det et godt råd å henge klær på en henger på badet slik at dampen fra badet kan rette ut eventuelle folder.

Vanligvis kan man ikke ta med mat og drikke om bord. Det gjør heller ingenting, da skipet bugner med lekker mat og god drikke. Dersom du har spesielle ønsker og behov, snakker du med mannskapet om det.

 

 

Håper dette var til hjelp 🙂