10 tips til deg som skal på ditt første cruise

Når du skal på ditt første cruise er det naturlig og ha en del spørsmål. Man har ikke oversikt over gode tips og triks som rutinerte cruisere har rett og slett. Vi vil gjerne hjelpe og kartlegge noen tips og triks som kan være nyttig for deg som skal på ditt første cruise. Cruisebloggen har laget en liste med 10 gode tips til deg som skal reise på ditt første cruise. Kanskje dette kan være til hjelp for å gjøre opplevelsen smidigere.

Tekst og bilder: Royal Caribbean International

 

 

 

10 tips til deg som skal på ditt første cruise

 


1)
Spesialrestaurantene:
Om du ønsker å besøke noen av spesialrestaurantene ombord anbefaler vi å bestille dette på forhånd via Cruise Planner slik at du er sikret plass akkurat den datoen som passer deg best. Visste du forresten at det finnes gunstige pakkepriser om du bestiller flere middager samtidig?

 

2) Spa- behandling:
Bestill en spa-behandling på dagtid når skipet ligger til kai og spar penger! De fleste gjestene går i land ved ankomst ved ny destinasjon. Når skipet ligger til kai tilbys det ofte gode rabatter på spa-behandlinger ombord, så her kan du gjøre en god deal.

 

3) Håndbagasje:
Pakk med deg en liten og smart håndbagasje som du tar med deg første dagen du sjekker inn. Denne bør gjerne inneholde badetøy og solkrem. Da kan du nyte din ferie med en gang du kommer ombord mens du venter på at din bagasje blir levert til din lugar etter et par timer av personal ombord.

 

4) Stryke klær:
Dropp å stryke klærne dine hjemme før cruiset.  Du kan nemlig stryke klærne dine ombord for en billig penge, så slipper du å bruke tid på å stryke klær som kommer til å bli krøllete igjen med en gang du legger de i kofferten. Ps! Husk at «Formell Night» ofte er på dag to ombord. Da kan det være lurt å levere klærne dagen før slik at de er klare til «Formell Night«.

 

5) Reiser du med barn?
Da bør du kontakte Guest Relations og be de om å lage et hull på barnas Sea Pass- kort slik at de kan henge dette fast i en stropp som de kan ha rundt halsen. På denne måten unngår man å miste kortet. Stroppen kan kjøpes ombord. Sea Pass er som alle andre kort og kan avmagnifiseres, så vi anbefaler å unngå å oppbevare kortet sammen mobil eller nøkler.

 

6) Slapp av:
Ikke vær stressa og rush deg gjennom underholdning og aktiviteter ombord. De fleste show og annen underholdning utføres to ganger daglig (unntatt Broadway show på utvalgte skip).

 

7) La dette ligge hjemme:
La sjampo, såpe og håndklær ligge igjen hjemme. På badet i lugaren finner du sjampo og såpe. I tillegg kan man låne strandhåndkle  ved bassengområdet uten ekstra kostnader. Tenk på miljøet og bruk håndkleet flere ganger før du bytter det ut.

 

8) Mobil-lading og bruk:
Mange lurer på hvordan man lader mobil og annen elektronikk ombord. Trenger man adapter? Svaret er at du ikke trenger å bekymre deg her.  Ombord finnes det ulike stikkontakter som også passer norsk elektronikk. Ps! Husk å slå av dataroaming når du går om bord i skipet ellers kan det bli et dyrt eventyr.  Visste du at Royal Caribbean har verdens beste Wi-Fi på sjøen? Surf like fort på sjøen som i landet – bestill i Cruise Planner eller ombord.

 

9) Planlegge cruiset på mobilapp:
Last ned appen Cruise Planner på din mobiltelefonen. Her kan du enkelt administrere bestillinger av utflukter, spa, restauranter og mer. I tillegg kan du se bilder og dekksplaner av skipet. Supernyttig!

 

10) Bagasjen siste kveld ombord:
Siste kvelden ombord skal du plassere bagasjen, bortsett fra håndbagasjen, utenfor lugaren. Bagasje hentes så av personalet og fraktes til ankomsthallen. Husk da å legge igjen klær i lugaren som du ønsker å bruke ved ankomst om du ikke har på deg alt med en gang. Du kan også pakke en liten håndbagasje som du kan ha med deg. Husk å ha viktige dokumenter som billett og pass i håndbagasjen din.

 

Andre nyttige tips for deg som skal på ditt første cruise.